28 Aralık 2016 Çarşamba




Yağ Yakan Yiyecekler Nelerdir?

Aşağıda metabolizmayı hızlandırarak daha fazla kalori yakılmasını sağlayan bazı besinlerin listesini bulabilirsiniz.
Ancak bu listede bulunan bazı gıdalar herkesin tüketmesi için uygun olmayabilir. Örneğin yağ yakan yiyecekler listesinde ilk sıralarda gelen “acı kırmızıbiber” mide rahatsızlığı bulunanlara önerilmemektedir. Sizin sağlık koşullarınıza en uygun beslenme programı için bir uzmana danışabilirsiniz.



Kırmızıbiber: Arnavut biberi olarak da bilinen kırmızı acı biber metabolizmayı hızlandıran “capsaicin” adlı bileşeni içerir. Ayrıca kalp atışlarını hızlandırır ve damarlardaki “kötü” yağın temizlenmesine yardımcı olur.
Zencefil: Zencefil kan damarlarının genişlemesini, kan akışının artmasını ve metabolizmanın hızlanmasını sağlar.
Süt: Kalsiyum bakımından zengin olan süt (yağsız veya az yağlı) metabolizmayı tetikler. Günlük olarak alınması önerilen kalsiyum miktarı 1.200-1.300 mg’dır.
Zeytinyağı: Yağın yakılmasına ve atılmasına yardımcı olurken kandaki kötü kolesterol seviyesinin düşmesini sağlar.
Portakal, Greyfurt: Portakal, greyfurt, limon ve C vitamini bakımından zengin diğer meyveler, sebzeler yağın daha kolay çözülmesini ve vücuttan daha hızlı atılmasını sağlar.
Yeşil Çay: Yeşil çay’da bulunan “EGCG” bileşeni sinir sisteminin ve beynin daha çok çalışmasını sağlar ve dinlenir halde yakılan kaloriyi arttırır.
Yumurta: B12 bakımından zengin olan yumurta yağın çözülmesini sağlar ve metabolizma hızını arttırır.
Somon: Somon ve omega-3 içeren diğer balıklar vücutta kalori yakılmasından sorumlu “leptin” hormonu seviyesini yükseltir.
Sarımsak: Antioksidan olan sarımsak insülin seviyesini düzenleyerek tokluk hissinin daha uzun sürmesini sağlar.
Yulaf: Yulaf ve besin lifi bakımından zengin diğer yiyecekler kan şekerinin belirli bir düzeyde kalmasını sağlar ve şeker düşmesi nedeniyle öğünler arasında yaşanabilecek aşırı açlık hissini engeller.
Keten Tohumu: Balıkta olduğu gibi, omega yağ asitleri bakımından zengin olan keten tohumu yağ yakımını hızlandırır ve yağın vücutta depolanmasını önler.
Ceviz: Ceviz iyi bir omega-3 kaynağıdır. Öğünler arasında 2-3 ceviz yemek diyetinize katkıda bulunur.
Soya Fasulyesi: Protein bakımından zengin soya fasulyesi düşük kalorilidir ve iştahı keserek gün içinde daha az kalori almanıza yardımcı olur.
Bal: Diyet yaparken tatlı ihtiyacınızı organik bal ile gidermek aynı zamanda kilo vermenize yardımcı olabilir. “Nitrik oksit” içeren bal yağın hücrelerden ve vücuttan daha hızlı atılmasını sağlar.
Sirke: Sirkenin metabolizmayı hızlandırıp yağ yakma gibi bir özelliği yok ancak açlık hissini bastırarak öğünler arasında daha az atıştırmalık tüketmenizi sağlayabilir.
Mercimek: Demir eksikliği metabolizmanın yavaşlamasına neden olur. Demir bakımından oldukça zengin olan mercimek (1 kase mercimek günlük demir ihtiyacının yaklaşık %20’sini karşılar) metabolizmanın normale dönmesine yardımcı olur.
Esmer Pirinç: Az miktarda tüketilen esmer pirinç ve diğer tam tahıllı gıdalar vücudun yağ depolamasını önler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder