30 Aralık 2016 Cuma

Hızlı ve sağlıklı zayıflamanın sırları


Hızlı ve sağlıklı zayıflamanın sırları

Şişmanlık bir hastalıktır ve tıbbın babası Hipokrat "Hastayken yersek, yediklerimiz hastalığımızı da besler" diyerek açıkçası vücuda gereğinden fazla yemek vermenin sağlığa sakıncalarını yıllar öncesinden basitçe tanımlamıştır. Şişmanlık yemek yeme ile ortaya çıkan, hormonların düzeninin bozulmasıyla vücutta hastalık yapan yağ depolarının çoğalması olduğuna göre; şişmanlığa neden olan hormonların doğal yollarla düzene girmesini sağlayacak değişimler yaparak zayıflamayı sağlamak yapılması gereken ilk adım olarak karşımıza çıkmakta. Sizlerle paylaşacağım üç önemli kuralı uygulayarak hormonal düzensizliğin ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz. 




1 DAHA AZ YEMEYE VÜCUDU ADAPTE EDİN:

Açlık değil ancak mümkün olduğunca yemeyi azaltmak yani yiyecekler ile aldığınız kalori miktarını sağlığı koruyacak şekilde minimuma indirmek; şişmanlığı tetikleyen birçok hormonun düzenli çalışmasını sağlayabilir. Bu güvenli miktarda kalori azaltma öncelikle yağ depolarının oluşmasını sağlayan enzimlerin, leptin ve insülin hormonunun çalışmasının normale dönmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca yiyecekleri azaltmak açlık hormonu olan ghrelini baskılayarak tok kalmanın kolaylaşmasını sağlar, büyüme hormonunu artırarak yağ depolarının yanmasını hızlandırır. Ve doğru miktarda yiyecek azaltmak katekolaminlerin sentezini artırarak metabolizmanın da hızlanmasını sağlar. Erkeklerin 18-59 yaşları arasındaki 2200 kalori günlük gereksinimini haftada bir kilo verebilmeleri için 1400'e, aynı yaş grubu kadınların 1800 kaloriyi 1000'e indirmeleri gerekmektedir. Bu kalorilerin altına inmek birçok kronik hastalığa ve kas kaybına neden olur, hormon sisteminin bozulmasını tetikler. 


AĞZINIZA ATTIĞINIZ HER LOKMAYI EN AZ 30 KERE ÇİĞNEYİN:
Çiğnemek tükürük bezinin normal çalışmasını sağlayarak yiyeceklerin ağızda kısmen sindirime hazırlanmasını kolaylaştırır. Her lokmayı yavaş ve çok çiğnemek mide ve beyin arasındaki doyum sinyallerinin düzenlenmesini sağlar. Yavaş çiğneme ile midede hidroklorik asit salınımı kontrol altına alınır ve kısa süreli acıkma engellenir. Bağırsaklardan kolesistokinin adlı tokluk sağlayıcı hormon devreye girerek çok çiğnemeye bağlı hormonsal düzenleme kendiliğinden oluşur. 

3 EGZERSİZLERİ SABAH VE AKŞAM YAPMAYI İLKE EDİNİN:

Fiziksel aktivite aslında günün her anında yapılması uygun olan kalori yakımını artıran en önemli zayıflama destekleyicisidir. Aktiviteyi ne zaman yaparsanız onu takip eden 24 saat sonra kalori yakımının başlamasını tetiklersiniz. Bu nedenle kalori yakımının sürekli olmasını sağlamalısınız ki zayıflama etkili ve düzenli olsun. Sürekli ve düzenli yapılan egzersizin zayıflamayı kolaylaştırmasının da bu etkiden dolayı olduğunu unutmamalısınız. Kortizol aktiviteden etkilenen ve yağ depolarının erimesini sağlayan bir hormondur. Sabah erken saatlerde ve akşam geç vakitlerde kortizol en düşük seviyelerine gelir. Kortizol düştüğünde uyuşukluk ve depresyona eğilim artar. Bu nedenle sabah yataktan kalmak istemez ve kahvaltı öğününü atlamayı tercih eder, akşam da depresyona meyilden dolayı sürekli bir şeyler atıştırmak isteriz. Bu durumda kortizol düzeyini kanda yükseltmek düzenli zayıflamak için gereklidir. Çünkü tempolu egzersizler kortizolün kanda hızlı bir şekilde yükselmesini kolaylaştırır. Kortizol yükseldikçe vücutta yağ yakımını sağlar. 

KAS DOKUSU KAYBOLMAMALI


Vücut kas dokusunun, yağ dokusuna göre aktif bir yapısı bulunur. Yani bir kilo kas dokusu bir kilo yağ dokusuna göre çok daha fazla kalori yakabilme kapasitesine sahiptir. Bu nedenle zayıflama sürecinde kas dokusu kaybı yaratmamak gerekir. Kasların kaybolmaması için sağlıklı karbonhidrat, sağlıklı yağsız protein kaynakları, bol A, C, E vitaminleri ile çinko, selenyum gibi mineraller ve polifenol adlı antioksidanlardan zengin bir beslenme uygulayın.




TAZE MEYVELER:

Bir ara öğünde büyük kase meyve tabağı hazırlayın. Bu şekilde alacağınız vitaminleri haplardan bile sağlayamazsınız. Taze meyveler iyi antioksidan kaynağı olup bolca lif içerirler. Sağlıklı şekerleri barındıran bu vitamin depolarını her gün düzenli yemek önemlidir.

SAĞLIKLI PROTEİN KAYNAKLARI:

Yine ana öğünlerinizde yağsız kırmızı et, derisiz tavuk, hindi ve balık etini tercih etmeli, her gün bir adet tam pişmiş yumurta yemelisiniz. Süt, yoğurt ve peynirden mümkün olduğunca zengin beslenmeyi sağlamalısınız.

ACIKTIKÇA YAĞSIZ YOĞURT:

Zayıflama sırasında tok kalmanızı sağlayan en değerli yiyeceğin yağsız yoğurt olduğunu unutmayın. Yoğurt laktik asit ile toksin atımını sağlar ancak yüksek biyolojik değere sahip olan proteinler sayesinde de yağ yakımını artırır. Zayıflama diyetinizi uygularken acıkınca 2-3 kaşık yoğurt ve 1 su bardağı ılık su tüketin, hızla doygunluğa ulaştığınızı göreceksiniz.

TOKSİNLERİ ATMAK İÇİN SİRKELİ SU İÇİN:

Elma sirkesi midede hastalık yapan mikropların öldürülmesinde ve kanın temizlenmesinde birebir etkilidir. Sabah uyanınca ve akşam yatarken 1 su bardağı ılık suya 1 yemek kaşığı elma sirkesi koyarak hem yağ yakımını hızlandırabilir hem de toksinlerin atımını kolaylaştırabilirsiniz.

SOSLAR:

Protein kaynağı olan eti hardalla lezzetlendirebilir, sebze yemeklerine her türlü baharatı bolca koyabilir, salatalarda nar ekşisi veya limon kullanabilirsiniz.

TAZE ÇİĞ SEBZELER:

Koyu yeşil yapraklı taze sebzeleri her öğünde sınırsız olarak taze ve çiğ formlarıyla yemelisiniz. Koyu yeşil yapraklı sebzeler bolca polifenol içerirler. Ana öğünlerin yanında taze nane, taze fesleğen, taze kekik, taze dereotu, taze maydanoz, marul, ıspanak, semizotu, roka, pazı, ebegümeci ve kuzukulağını doyana kadar yemek, kas fibrillerinde oluşan tahribatların ortadan kalkmasını sağlayacaktır.

SAĞLIKLI KARBONHİDRAT KAYNAKLARI:

Zayıflama sürecinde ana öğünlerde beyaz ekmek dışındaki tüm ekmek çeşitlerine, kepekli makarna, bulgur, kuru yemişler ve kuru baklagillerden birine yer vermelisiniz. Bu yiyeceklerden çinko, E vitamini, polifenolleri bolca alarak kas dokunuzu koruyup kilo kaybınızı sağlayabileceksiniz.

TOKSİN ATAN, HORMONLARI DÜZENLEYEN DİYET (1000 KALORİ)

Uyanınca:

Sirkeli ılık su

Kahvaltı:

1 adet yumurta veya 1 dilim peynir 
1 ince dilim tahıllı ekmek 
1 tatlı kaşığı bal veya pekmez 
5 adet siyah veya yeşil zeytin 
Bol taze yeşillik

Öğle:

100 gram kadar yağsız beyaz veya kırmızı et 
1 kase çorba 
Bol, az yağlı salata

İkindi:

1 kase taze meyve 
1 avuç içi kadar kuru yemiş

Akşam :

100 gram yağsız beyaz veya kırmızı et 
Yarım kase bulgur pilavı veya 1 kase kuru baklagiller veya 1 dilim tahıllı ekmek 
Bol, az yağlı salata

Yatarken:

1 kase taze meyve 
1 avuç içi kada

Sirkeli Ilık Su

TOKSİN ATAN, HORMONLARI DÜZENLEYEN DİYET (1400 KALORİ)

Uyanınca:

Sirkeli ılık su

Kahvaltı:

1 adet yumurta veya 1 dilim peynir
1 ince dilim tahıllı ekmek 
1 tatlı kaşığı bal veya pekmez 
5 adet siyah veya yeşil zeytin 
Bol taze yeşillik

Öğle:

100 gram kadar yağsız beyaz veya kırmızı et 
1 kase çorba 
1 ince dilim tahıllı ekmek 
Bol az yağlı salata

İkindi:

1 kase taze meyve 
1 avuç içi kadar kuru yemiş

Akşam :

150 gram yağsız beyaz veya kırmızı et 
1 kase zeytinyağlı sebze yemeği 
Yarım kase bulgur pilavı veya 1 kase kuru baklagiller veya 1 dilim tahıllı ekmek 
Bol az yağlı salata

Yatarken:

Sirkeli ılık su



Hızlı Yağ Yakan ve Kilo Verdiren Çay Tarifleri



Hızlı Yağ Yakan Ve Kilo Verdiren Çay Tarifleri

Hem hızlı yağ yakmayı sağlayan hem de kilo vermeyi kolaylaştıran mucize bir çay tarifi olduğunu biliyor muydunuz? Yağ depolarını eriten mucize bir yeşil çay tarifi , tamamen doğal içerikli bu çayı mutlaka deneyin!



Malzemeler:

1 su bardağı demlenmiş yeşil çay
Birkaç dal taze nane
1 rulo kabuk tarçın
2 adet limon
750 ml su

Hazırlanışı:

1 su bardağı demlenmiş yeşil çayı geniş bir sürahiye dökün. Daha sonra üzerine az nane yaprağı, 1 det rulo kabuk tarçınve 2 adet limonun suyunu ekleyin. Son olarak 750 ml su ilave edin ve karıştırın.

Zayıflama Çayı Tarifi

Diyet yaparken sağlıklı kilo vermenize destek olacak bitkisel zayıflama çayı tarifini sizler için hazırladık. Aktarlardan rahatlıkla satın alabileceğiniz malzemelerden yapılan ve kolayca hazırlayabileceğiniz diyet çayı ile yediklerinize dikkat ederek 1 ayda 4 kilo vermeniz mümkün.

Malzemeler

Mate
Biberiye
Funda
Yeşil çay
Kekik
Limon
(Her biri 100 gram olacak)

Hazırlanışı

1 litre taze kaynamış ve bekletilmiş sıcak suya 2 tatlı kaşığı yeşil çay ekleyin.
Sıcak suya 1 tatlı kaşığı olmak üzere Biberiye, Funda, Mate, Kekik ekleyin.
Karışıma bir dilim limon ekleyin.
7-8 dakika demlenmesini bekleyin.
Demlendikten sonra süzgeçten geçirerek şişeye alın.

Kullanımı

1 litre demlenmiş ve süzülmüş çayı yemeklerden önce aç karna eşit miktarda için. Not: Zayıflama çayını her gün demlemeli ve taze olarak tüketmelisiniz.

Yağ yakıcı bitkisel çaylar



Yağ yakıcı bitkisel çayları

Günümüzde kilo vermek için pek çok seçenek mevcut. Estetik operasyonlar, diyet listeleri, bölgesel zayıflama ameliyatları, mide kelepçeleri, zayıflama ürünleri ve zayıflama hapları gibi pek çok seçenek içinde bitkisel çözümler bir çok kişi tarafından tercih ediliyor.



Bitkisel zayıflama çayları içerken nelere dikkat etmeliyiz?
Bitki çaylarını bu bitkisel zayıflama yöntemleri arasında doğal olması, besin olarak tüketilmesi, yan etkileri ve zararlarının çok daha düşük olması nedeniyle popüler olmuş bitkisel zayıflama yöntemleri olarak öne çıkmaktadır. Bitkiler dünyasında şifa veren ve çay olarak tüketilen o kadar çok bitki var ki tadını ve içimini beğendiğiniz bitkilerin yardımı ile istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz.
Hem bütçeniz sarsılmaz hem de operasyon geçirmeden sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Günümüzde popüler bir çok zayıflama küründe bitki çaylarının metabolizmayı hızlandırıcı ve termojenik yağ yakıcı özelliklerinden faydalanılıyor. Gerek göbek ve basen eritmek için gerekse kitlesel kilolardan kurtulmak için bitkisel zayıflama çaylarının kullanımı artık daha fazla kabul görmektedir.
Öncelikle günlük aldığınız kaloriye dikkat etmelisiniz. Çünkü sarfettiğiniz efordan fazla aldığınız kaloriler vücutta yağ olarak depolanıyor. Bunun dışında hormonsal düzensizlik yaşayan ve troid bezlerinde sorun olan kişilerin çok daha fazla kilo aldığı biliniyor. Bu konularda sağlık sorununuz olup olmadığını öğrenmek için bir doktora başvurmalısınız.
Zayıflamaya yardımcı bitkilerin başında rezene ve funda yaprağı geliyor. Ayrıca biberiye yağı, susam yağı ve limon kabuğu yağı da yağ birikmiş bölgelere masaj şeklinde uygulanabiliyor. Ayrıca yeşil çay da metabolizmayı hızlandırıcı etkisiyle zayıflatan bitkisel çözümler arasında yer alıyor. Kalori yakma özelliğine sahip civan perçemi ve yaban mersini çayını da tüketebileceğiniz zayıflama çayları arasına ekleyebilirsiniz.
  • Zayıflamak için karanfil çayı mucizesinden yararlanabilirsiniz. Sıcak suyun içerine 2 adet karanfil atıp biraz bekletin. Bir kapta karıştırdığınız 1 çay kaşığı bal ve 1 yemek kaşığı elma sirkesini karanfilli suya ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra ağzı kapalı olarak bardakta ılınmaya bırakın. Bu karışımı sabah kahvaltıdan 1 saat kadar önce tüketebilirsiniz ve 1 aydan fazla olmaması koşulu ile her gün tekrar edebilirsiniz.
     
  • Kilo vermenize yardımcı olacak bir başka zayıflatan bitki çayı karışımda ise tarçın ve zencefil çayıdır. Bu çayı hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler 1 kabuk tarçın, 1 kök zencefil, 1 çay kaşığı karabiber, 1 litre su, 6 adet kakule, 2 adet karanfil ve 1 tatlı kaşığı bal'dır. Karabiber ve bal dışında kalan tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp 3 dakika kaynatın. Kaynamış olan karışımın içine balı ve karabiberi ekleyin. Elde ettiğiniz çayı öğlen ve akşam olmak üzere günde 3 4 bardak içebilirsiniz.
     
  • Zencefil çayı, ıhlamur ve ada çayı da tek başına kullanıldığında bile hızlı ve sağlıklı zayıflamaya yardımcı bitki çayları arasında yer alır. Bu bitki çayları sayesinde vücudunuzda biriken toksini atabilir, yaptığınız diyet programlarını bitkisel zayıflama çayları ile daha hızlı ve kalıcı zayıflamak amacıyla destekleyebilirsiniz.
     
  • En popüler zayıflatan bitki çayları arasında bulunan mate çayı sayesinde kan dolaşımı hızlanır ve zayıflamanız kolaylaşır. Diğer yandan sindirimi de düzenler ve yağlı yiyeceklerin yağlarının vücuda geçmesine engel olur. Mate çayının yapılışı oldukça basittir. Bir bardak için 1 tatlı kaşığı mate bitkisi koyarak demleyebilirsiniz.
     
  • Vücutta yağ depolayan enzimleri yavaşlatan oolong çayı zayıflama için tüm dünyada yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Oolong çayı hem bitkisel zayıflama sağlar hem de göbek ve kalçada biriken yağ dokusunun yakımı da hızlanır. Yine bir bardak için 1 tatlı kaşığı oranını kullanarak çayınızı demleyebilirsiniz.
     
  • Son olarak limon otu çayını da zayıflamak için deneyebilirsiniz. İçerisinde bulunan A vitamini sayesinde hem cildi güzelleştiren hem de yağ yakımını kolaylaştırıcı etki gösteren limon otu çayı hem kolay bulunabilen hem de oldukça işe yarayan bir bitki çayıdır. Bir cezve içerisine 2 tatlı kaşığı limon otu koyarak kaynatın.

    2 3 dakika kadar ağzı kapalı bir şekilde demlenmeye bırakın. Demledikten sonra 5 dakika kadar ılınması için bekleyin ve hazır hale geldiği zaman içerisine 1 çay kaşığı nane ilave edin.

28 Aralık 2016 Çarşamba

Evde zayıflama yöntemleri, Zayıflamak için egzersizler




Yağ Yakan Yiyecekler Nelerdir?

Aşağıda metabolizmayı hızlandırarak daha fazla kalori yakılmasını sağlayan bazı besinlerin listesini bulabilirsiniz.
Ancak bu listede bulunan bazı gıdalar herkesin tüketmesi için uygun olmayabilir. Örneğin yağ yakan yiyecekler listesinde ilk sıralarda gelen “acı kırmızıbiber” mide rahatsızlığı bulunanlara önerilmemektedir. Sizin sağlık koşullarınıza en uygun beslenme programı için bir uzmana danışabilirsiniz.



Kırmızıbiber: Arnavut biberi olarak da bilinen kırmızı acı biber metabolizmayı hızlandıran “capsaicin” adlı bileşeni içerir. Ayrıca kalp atışlarını hızlandırır ve damarlardaki “kötü” yağın temizlenmesine yardımcı olur.
Zencefil: Zencefil kan damarlarının genişlemesini, kan akışının artmasını ve metabolizmanın hızlanmasını sağlar.
Süt: Kalsiyum bakımından zengin olan süt (yağsız veya az yağlı) metabolizmayı tetikler. Günlük olarak alınması önerilen kalsiyum miktarı 1.200-1.300 mg’dır.
Zeytinyağı: Yağın yakılmasına ve atılmasına yardımcı olurken kandaki kötü kolesterol seviyesinin düşmesini sağlar.
Portakal, Greyfurt: Portakal, greyfurt, limon ve C vitamini bakımından zengin diğer meyveler, sebzeler yağın daha kolay çözülmesini ve vücuttan daha hızlı atılmasını sağlar.
Yeşil Çay: Yeşil çay’da bulunan “EGCG” bileşeni sinir sisteminin ve beynin daha çok çalışmasını sağlar ve dinlenir halde yakılan kaloriyi arttırır.
Yumurta: B12 bakımından zengin olan yumurta yağın çözülmesini sağlar ve metabolizma hızını arttırır.
Somon: Somon ve omega-3 içeren diğer balıklar vücutta kalori yakılmasından sorumlu “leptin” hormonu seviyesini yükseltir.
Sarımsak: Antioksidan olan sarımsak insülin seviyesini düzenleyerek tokluk hissinin daha uzun sürmesini sağlar.
Yulaf: Yulaf ve besin lifi bakımından zengin diğer yiyecekler kan şekerinin belirli bir düzeyde kalmasını sağlar ve şeker düşmesi nedeniyle öğünler arasında yaşanabilecek aşırı açlık hissini engeller.
Keten Tohumu: Balıkta olduğu gibi, omega yağ asitleri bakımından zengin olan keten tohumu yağ yakımını hızlandırır ve yağın vücutta depolanmasını önler.
Ceviz: Ceviz iyi bir omega-3 kaynağıdır. Öğünler arasında 2-3 ceviz yemek diyetinize katkıda bulunur.
Soya Fasulyesi: Protein bakımından zengin soya fasulyesi düşük kalorilidir ve iştahı keserek gün içinde daha az kalori almanıza yardımcı olur.
Bal: Diyet yaparken tatlı ihtiyacınızı organik bal ile gidermek aynı zamanda kilo vermenize yardımcı olabilir. “Nitrik oksit” içeren bal yağın hücrelerden ve vücuttan daha hızlı atılmasını sağlar.
Sirke: Sirkenin metabolizmayı hızlandırıp yağ yakma gibi bir özelliği yok ancak açlık hissini bastırarak öğünler arasında daha az atıştırmalık tüketmenizi sağlayabilir.
Mercimek: Demir eksikliği metabolizmanın yavaşlamasına neden olur. Demir bakımından oldukça zengin olan mercimek (1 kase mercimek günlük demir ihtiyacının yaklaşık %20’sini karşılar) metabolizmanın normale dönmesine yardımcı olur.
Esmer Pirinç: Az miktarda tüketilen esmer pirinç ve diğer tam tahıllı gıdalar vücudun yağ depolamasını önler.


Metabolizma nasıl hızlandırılır?





Metabolizmayı hızlandırmanın yöntemlerini Beslenme Danışmanı Dr.Gönül Ateşsaçan anlattı.

Metabolizmayı hızlandırma formülleri;
'Su içsem yarıyor' diyenlere metabolizma hızlandırma formülleriDr.Gönül Ateşsaçan, konuya ilişkin olarak şunları söyledi; 'Öncelikle metabolizma hızı nedir. Bazal metabolizma hızı (BMH), fiziksel olarak dinlenir durumdayken vücudun harcadığı enerji miktarıdır.Kısaca yediklerinizi yağa dönüştürüyorsak metabolizmamız yavaştır; yediklerimizi yakıyorsak metabolizmamız hızlıdır ve kilo almayız. Besinlerdeki enerjiyi hareket enerjisine dönüştürme oranı.

Metabolizma hızının düşük olmasının sonuçları nelerdir?
Metabolizma yavaş ise az yemeye çalışmanıza rağmen kilo almanıza veya yavaş kilo vermenize sebep olur. Metabolizma hızını ve metabolizma yaşını en kolay nasıl ölçersiniz? Termometre ile: En kolayı her sabah yataktan kalkar kalkmaz kol altında termometre ile ateşinizi ölçmeniz.Bunu 5 gün yapmanız yeterlidir. Eğer ölçümler 35.5 ve altında ise metabolizma hızınız yavaş demektir (Bu ölçüm çok soğuk veya çok sıcak ortamda değil, yaşadığımız oda sıcaklığında yapılmalıdır-24-26 °C de) Manyetik Biorezonans yöntemi(SCİO):Bu yöntem ile gerçek metabolizma yaşı ortaya çıkar.Örneğin hastanın yaşı 15 iken 80 çıkabilmektedir. Vücut durmuş, stres çok yüksek, hormonal sistem çok yavaşlamıştır. Çok az yese ve hatta aç kalsa bile kilo veremez.

Metabolizma hızını nasıl hızlandırabiliriz?
Güneş varken yaşamak. Güneş varken metabolizma hızlıdır, güneş batınca yavaşlar. Beslenme planı buna göre yapılmalıdır.Sabah uyanınca 1 tatlı kaşığı tere tohumu çok az bal ile karıştırıp yutabilirsiniz.Alkali su toksin atar ve kilo verdirir,10 gün süreli kullanın1,5 litre oda ısısındaki suya 2 dilim taze zencefil ve 4 -5 limon damla veya 4-5 damla elma sirkesi katılacak.Tüm gün tüketilecek.Hafif acı sivri biberSpor gün aşırı 1 saat hızlı ve yavaş tempolu olarak yapılan spor aktivitesi (tenis gibi…Günde 5 fincan ılık sıcak yeşil çay (dikkat çok demlenmeden)Bebekler gibi az ve çok sık beslenirsek, metabolizmamız hızlanır.Unutmayın bebek metabolizma hızı erişkine göre yaklaşık 100 kat fazladır.Beslenmede yağ miktarı azaltın, zeytinyağı sadece günde 1-2 yemek kaşığı tüketebilirsiniz.Yeterli hayvansal protein tüketinHaftada 3 gün günde 3 öğün hayvansal gıda (et, balık, tavuk, yumurta, keçi peyniri, keçi sütü ve yoğurdu) tüketmekHaftada 4 gün günde 2 öğün hayvansal gıda tüketmekHayvansal gıdalar ile buğdaydan elde edilen makarna, ekmek,pilav , patatesi birlikte tüketmemek4 saat ara ile günde 3 kez ana öğün yemekVücutta yağ miktarı azaldıkça ,metabolizma hızlanırVücutta kas oranının artarsa vücut hızlanırÇok sık ve çok düşük kalorili diyetler yapmak metabolizmayı durdurur.Çok az yenildiği taktirde, vücut kendini korumak adına depo yağlarını harcamak istemez ve kalori harcamayı azaltır.Çok uzun aralıklarla yemek yenildiği taktirde vücut enerji yakmayı keser, 5 katlı bir binayı çıkarken ile 100 kalori harcamak yerine, 50 kalori harcar.Depo yağlarını vücudu korumak adına tutar.Stresi mümkün olduğunda azaltmak.Kronik stres kilo yaparGünde yaklaşık 2.5 litre su tüketmek ve bunun yaklaşık 2 litresini sıcak bitki çayı şeklinde tüketmekKaraciğer yağlanması varsa vücut yavaşlar.Karaciğer yağlanması için her gün 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal ve her gün 1 adet enginar tüketinÇok fazla kimyasal ilaç kullanımı karaciğeri yavaşlatır ve yağlanma meydana gelir, ilaçlar vücutta yağlanma yapabilir.'


Zayıflamaya yardımcı bitkisel çaylar


Burada herhangi bir markanın ürününü paylaşmayacağım. Çünkü ben hem bu tip hazır bitkisel çayları kullanmıyorum hem de bu çayların içinde ne bulunduğuna dair bir bilgim yok. Onun yerine pek çok sağlık uzmanının ve herbalistin kilo vermeye yardımcı olduğunu belirttiği bazı bitkiler ve etkileri hakkında çeşitli başvuru kaynaklarından derlediğim bilgileri paylaşmak istiyorum. Aşağıdaki bitkilerin yan etkilerini yazımda kısaca belirtmeye çalıştım ancak özel bir sağlık durumunuz varsa, hamile veya emzirme dönemindeyseniz bu çayları içmeden önce olası yan etkileri hakkında doktorunuzdan bilgi almalısınız.
Yeşil Çay: Hemen her bitkisel çay listesinde yer alan yeşil çay doğal olarak bitkisel zayıflama çayları listesinde de yer alıyor. Uzmanların açıklamalarına göre yeşil çayın zayıflamaya etkisi metabolizmayı hızlandırmasından kaynaklanıyor. Ayrıca yüksek oranda antioksidan içeren yeşil çay toksinlerin vücuttan atılma sürecini hızlandırıyor ve kafein içeriğiyle gün içinde kaybedilen enerjiyi arttırıyor. Kafein nedeniyle yeşil çayı gece saatlerinde içmemeli, hamilelik ve emzirme döneminde kullanmamalısınız. Tabii yeşil çayı şekerli veya sütlü içerseniz kilo verme efektinin ortadan kalkmasına neden olursunuz. Yeşil çay sayfamızda bu çayın nasıl hazırlandığı, iyi geldiği rahatsızlıklar ve yan etkileri hakkında daha detaylı bilgiler bulabilirsiniz.
Kuş Otu Çayı: Eski çağlardan beri kilo verme amaçlı olarak kullanılan kuş otu bitkisi hakkında bilimsel araştırma sayısı oldukça az olduğundan zayıflamaya etkisi ve yan etkileri ile ilgili pek fazla bilgi bulunmuyor. Genel olarak kanı temizlemeye yardımcı olduğu, harici olarak kullanıldığında ise cilt kızarıklıklarını ve tahrişini geçirdiği, iltihaplı yaralara iyi geldiği biliniyor. Bitkiyi çay olarak içmek istemezseniz salatalarınızda çiğ halde kullanabilirsiniz.
Oolong Çayı: Siyah ve yeşil çay gibi “camellia sinesis” bitkisinin yapraklarından elde edilen oolong çayı metabolizmayı hızlandırıyor ve yağın sindirimini kolaylaştırıyor. Siyah ve yeşil çaydan dana farklı bir fermantasyon işlemine tabi tutulan yapraklar yarı-fermente olarak kullanıma sunuluyor. Oolong çayının, yemeklerden sonra içildiğinde sindirime yardımcı olduğu biliniyor.
Nane Çayı: Nane çayı, metabolizma veya yağ yakma üzerinde direk etkili bir çay değil ancak gazı ve şişliği aldığı için diyet yapanlara önerilen çaylar arasında yer alıyor. Nane çayının diğer faydaları arasında; baş ağrısını hafifletmesi, mide bulantısına ve ishale iyi gelmesi, adet sancılarını hafifletmesi ilk sıralarda gösteriliyor. Naneyi yeşil çayla karıştırarak kullanabilirsiniz.
Zencefil Çayı: Metabolizmayı hızlandırmayan ancak kan şekeri seviyesinin korunmasına yardımcı olduğu için öğünler arasındaki tokluk hissini uzatarak diyetinize bağlı kalmanızı kolaylaştıracak bir diğer çay ise zencefil çayı. Zencefil sindirim sorunu çekenlere ve mide ağrısına karşı da öneriliyor. Zencefil çayıyla zayıflama yazısında bu çayın hazırlanışı ve kilo vermeye etkisi hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz.
Maydanoz Çayı: Pek çok diyet listesinde özellikle diyetin ilk haftasında içilmesi önerilen maydanoz çayı aslında kilo verdirmiyor ancak vücutta biriken su fazlasının atılmasına yardımcı olarak diyetinize ekstra bir moralle başlamanıza yardımcı oluyor. Vitamin yönünden oldukça zengin olan maydanoz çayını nasıl hazırlayabileceğinizi maydanoz çayı sayfamızda bulabilirsiniz.
Mate Çayı: Zayıflama çayı olarak satılan neredeyse her bitkisel çay karışımında kullanılan “mate” bitkisi metabolizmayı hızlandırıyor ve kabızlığa iyi geliyor. Ancak mate çayında kafein var ve uykunuzu kaçırabileceği için akşam saatlerinde içmemelisiniz. Çarpıntı ve bulantı mate çayının diğer yan etkileri arasında sayılıyor. Mate çayı sayfamızda bu bitkinin sağlığa faydaları ve yan etkileri hakkında daha geniş bilgiler yer alıyor.
Sonuç olarak; bazı bitkiler kilo verme yolculuğunuzda size destek olabilir ve bu süreci hızlandırabilir. Ancak başta da söylediğim gibi bitkisel çaylardan mucize beklemeyin ve yan etkilerini öğrenmeden bilinçsizce tüketmeyin. Hazırlanış ve paketlenmiş bitkisel zayıflama çayı alırsanız da mutlaka içinde hangi bitkilerin olduğunu ve bakanlık onaylı olup olmadıklarını öğrenerek tüketmeye başlayın.
Kaynaklar




Metebolizmayı Hızlandıran Yağ Yakıcı Zayıflama çayı



Eşim 2 haftadır diyette yediğine içtiğine dikkat etmeye başladı haftada 2 defa 1 saat yürüyüş yaptı bu çayı ve arada yeşil çayını kullandı çok şükür 2 haftada 4 kilo verdi,herkesin bünyesi ve metebolizması farklıdır  bu yüzden daha çok metebolizmasını hızlandırsın diye  baya araştırdım ve  hem metebolizmayı hemde özellikle göbek yağları için bu çayı yaptım sanırım işe yaradı ama çay tek başına hiç bir zaman yeterli değil önemli olan azim ve istek,Eşimin yaptığı diyeti kısaca özetliyim eşim dışarda çalıştığı için aç kalmadan kilo vermesi çok önemli bu yüzden kahvaltısını normal aşırıya kaçmadan bol yeşillikle ( domates,salatalık,maydanoz )  ile yapar öğlen az yağlı az tuzlu yemek özellikle et, sebze yanında  2 dilim ekmek  eğer  makarna  pilav  ise  hiç ekmek kullanmaz  akşamda aynı öğlen gibi ama hiç ekmek kullanmaz en geç 7 de yemeğini yemiş olur.Sadece hafta sonralı 1 saatlik tempolu yürüyüş yapar yürüyüşün kesinlikle çok faydası var şimdi gelin Metebolizmayı hızlandıran ve zayıflatan yağ yakıcı çaya bir göz gezdirin.
Dikkat: Hamileler içmesin ve emziren annelere ne gibi etkiler yapacağını bende bilmiyorum dokturunuza danışın.
Metebolizmayı Hızlandıran Yağ Yakıcı Zayıflama çayı için Malzemeler 
  • Yarım limon
  • Küçük bir parça zencefil ( 1 limonun çeyreği kadar olsun )
  • 8 veya 10 tane Karanfil
  • 2 çubuk Tarçın
  • 5 su bardağı su
  • Çeyrek demet maydanoz
  • isteğe göre bir kaç dilim yeşil elma
Metebolizmayı Hızlandıran Yağ Yakıcı Zayıflama çay Nasıl Yapılır 
Limonu zencefili yıkayın bir kaç parçaya kesin tencereye alın üzerine suyu tarçını ve karanfili koyup ocağa alın kaynamaya başladıktan sonra bir iki  dakika kaynatın üzerine yıkanmış maydanozu ekleyin 3 dakika daha kayatın ocaktan  ve ilk sıcaklığı çıkınca her yemekten 15 dakika ve ya yarım saat önce büyük bir bardak için bu karışımı  günde bir defa yapmanız yeterli,Her gün taze olarak yaparsak Allahın izni ile  faydasını göreceksiniz.
 Bu çayı  günde 3 defa her yemekten 15 dakika veya yarım saat önce aç karnına büyük kupa bardaklardan 1 bardak içilecek  isteğe göre kalanı akşam içilebilir.
 Yukarda yazdığım malzemelerin faydaları saymakla bitmez ama ben sadece işimize yarayan kısmını  paylaşıyorum :)
 Maydanozun kilo vermeye faydası   Metebolizmayı hızlandırır, İdrar söktürücü, göbek yağlarını eritmeye faydalı,Şişliği alma fazla suyun atılmasını sağlar,
  • Limonun kilo vermede faydası   Zayıflamaya yardımcı,Yağ yakıcı,İdrar söktürücü,iltihabı önleyici,Kan şekerini düzenleyerek tokluk hissini verir,
  • Tarçının kilo vermeye faydası  tok tutmaya yardımcı,kan şekerini düzenleyerek kilo vermeye yardımcı olur,
  • Karanfil tomurcukalarının kilo vermeye faydası gaz söktürücü,mide bulantısını bastırır,ağız kokusuna yok eder,kusmaları önler.
  • Zencefilin kilo vermeye faydası  metebolizmayı hızlandırır,tok tutmaya yardımcı,İştah kesici yağ yakımını kolaylaştırıcı






Yeşil Çay, Limon, Maden Suyu İle Zayıflama Kürü


15 GÜNDE 5 KİLO ZAYIFLATAN SODALI LİMONLU FORM ÇAYI “Yeşil Çay, Maden Suyu, Limon” İLE YAĞLARINIZI YAKIN, ZAYIFLAYIN…


on günlerin popüler diyetleri arasında giren bu mucizevi çayın faydaları ve zayıflamaya olan etkisi inanılmaz derecede fazla. Bir çok kişi tarafından olumlu sonuçlar getiren form çayını (maden suyu + limon + yeşil çay) Bilgi Doktoru okurları ile paylaşmak istedik. Peki, bu mucize çay nasıl zayıflatıyor, neden bu kadar popüler oldu? İşte cevabı;
YEŞİL ÇAYIN ZAYIFLAMAYA ETKİSİ:  Yeşil çay iştahı bastırır, yağları yakar ve vücudumuzun ihtiyaç duyduğu tüm mineralleri karşılar. Ayrıca yeşil çay mükemmel bir antioksidan özelliğe sahiptir. Yeşil çaya bu özelliği veren polifenol adlı bitkisel bileşenler aynı zamanda yağ yakımını da hızlandırır.  Bu konuda bir çok bilimsel araştırma mevcuttur.  MADEN SUYU – SODA ZAYIFLATIR MI? İçerdiği mineraller sayesinde zayıflamaya yardımcı olur. Hazımsızlığa çok iyi gelir ve metabolizma hızlandırıcı özelliğe sahiptir. Limon’un Zayıflamaya etkisi: Limon hücrelerde depolanan yağların vücuttan dışarı atılmasını kolaylaştırır. Vücutta enerji artışını ve yağ yakımını sağlar.

Şimdi gelelim bu mükemmel zayıflatıcı yiyeceklerimiz ile yağ yakımını hızlandırıcı form çayının hazırlanışına;

Malzemelerimiz;
  • Yarım litre kaynar su,
  • 2 Tatlı kaşığı yeşil çay,
  • Yarım limon,
  • 1 Şişe maden suyu

Yeşil Çay + Maden Suyu + Limon ile Zayıflama Çayı Nasıl Yapılır?

Yapılışı: Yarım litre kaynar suya 2 tatlı kaşığı yeşil çay atıp 10 dakika kadar demlenmesini bekliyoruz.